Coronavius 6

Català
Avui no llegirem el llibre. Avui llegirem aquest article interessantíssim.

El coronavirus neteja l'aire xinès de contaminació

Les imatges de satèl·lit de la NASA i l'Agència Espacial Europea constaten una reducció dels nivells de diòxid de nitrogen pel descens de l'activitat industrial a la Xina
Felip Gordillo Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Els carrers de la ciutat de Shangai, buits per les mesures per combatre el coronavirus (Reuters/Aly Song)
Els carrers de la ciutat de Shangai, buits per les mesures per combatre el coronavirus (Reuters/Aly Song)
El coronavirus SARS-CoV-2 ha infectat milers de persones a la Xina i ha provocat una situació d'emergència sanitària a tot el país. Per combatre'l, les autoritats han decretat mesures d'aïllament de la població i, fins i tot, tancament de fàbriques. Una conseqüència positiva d'aquestes decisions és que l'aire de la Xina és ara més net que fa no pas un mes.
Les imatges de satèl·lit de la NASA i l'Agència Espacial Europea (ESA) constaten una reducció dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2) al país asitàtic. Ho vinculen al descens de l'activitat industrial a la Xina per les mesures per combatre el coronavirus.
Les fotografies del satèl·lit s'expliquen soles: la comparació entre la concentració de NO2 entre l'1 i el 20 de gener (quan es començava a conèixer la malaltia) i el 10 i el 25 de gener (quan ja s'havien pres mesures) mostra un mapa totalment diferent:

Comparació de la concentració de NO2 al cel de la Xina entre el gener i el febrer de 2020
Comparació de la concentració de NO2 al cel de la Xina entre el gener i el febrer de 2020 (NASA)
El 23 de gener és quan la Xina va tancar el transport amb la regió de Wuhan, epicentre del contagi, per evitar que la malaltia s'estengués. A partir de llavors, les mesures de quarentena no han parat de crèixer en severitat i en extensió al país.
Els mapes mostren també aquesta evolució. Al principi, l'aire és més net a Wuhan i després es pot veure com avança per les regions més industrialitzades de la Xina. El canvi és evident en especial a l'entorn de Pequín, una ciutat que ha tingut diversos avisos de pol·lució.





Matemàtiques  

Activitat 22 de la pàgina 136.
 

 Naturals i Socials

Dedicarem tres sessions per fer aquesta fitxa. És a dir la farem en tres dies. Per tant, no t’estressis fes-la a poc a poc i amb molta consciència. Aquesta fitxa ens aportarà la informació sobre el vehicle que vareu fer la setmana passada. S’ha de fer a un foli. Si no en teniu no passa res. Agafeu-ne de la vostra llibreta. Copiau en bolígraf els punt que us he escrit i contestau en llapis. Si fóssim a classe faríem una exposició oral . Ànims companys

Nom i llinatges:

1) Quin nom li has posat al teu vehicle?

2) Quins són els materials que has utilitzat?



3) Pots escriure els passos que has fet per realitzar el vehicle?








4) Quins problemes has tengut? I com els has resolt?







5) Quin tipus d’energia renovable utilitza?




6) Escriu dos vehicles que funcionin amb la mateixa energia renovable.




7) Investiga quina és la energia que més contamina actualment al món?




8) Investiga quins són els països que funcionen, gairebé totalment, amb energia renovable?
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog